Belépés
Csevabcsicsa
... vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnával és a kétféle fűszerpaprikával. A masszából nedves kézzel ujjnyi vastagságú, kb. 2 cm-es kolbászokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és egy órára a hűtőszekrénybe teszszük. A margarint kicsit felolvasztjuk, megkenegetjük vele a kolbászokat, és 10 percre a grillsütőbe tesszük. Közben gyakran forgatju...
Mártogatós kalács
... dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy órát kelesztjük. Közben a tortaformát először sütőp...
Krémes mézes
Krémes mézes

15 dkg cukorból 3 dkg zsírból 4 evő kanál lisztből 2 evő kanál mézből 1 egész tojásból gőz felett forrásig hevített sodót főzünk.45 dkg lisztbe 1 csapott evő kanál szódabikarbónát keverünk, hozzá vegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük 4 cipóba osztva kinyútjuk késhát vastagra .Zsírozott lisztezet tepsibe sütjük vigyázzunk mert gyorsan sül.
Töltelé...
Áfonyás teasütemény
... margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfonyaszemeket kevés lisztben meghempergetjük, és óvatosan (ne törjenek össze!) a tésztába keverjük. Margarinnal kikent kis formákba öntjük a masszát. Forró sütőben 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még ...
Egybefont mákos-diós beigli
... cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár
Készíthetjük egyféle töltelékkel is, csak mákkal, vagy csak dióval.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.
Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szépen összekeverün...
Bögre tészta
... majd hozzáadjuk a többi alkatrészt, és jól kidolgozzuk.
A tepsit kivajazva kilisztezve megtöltjük a híg állagu tésztával.
A tetejére pl: ha meggyet rakunk , kimagozzuk, és ha lisztbe forgatjuk, akkor nem fog lesüllyedni a tészta aljára sütésnél.
Előmelegített sütőben sütjük, 25 percig nem szabad kinyitni , mert akkor összeesik a tésztánk.
Kiadós nagy adag, gáz...
Flódni
... tejföl.

A töltelékhez:
1 kg reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényb...
Fűszeres figurák
... kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a liszttel és az élesztővel is összegyúrjuk, és másnapig állni hagyjuk. Akkor a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és langyos sütőben megsütjük. Grillrácson hagyjuk kihűlni.


Használhatunk kész mézeskalács-...
Kókuszkérges meggyes pite
... citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm-es tepsibe simítjuk. A maradék lisztbe forgatott meggyel megszórjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig elősütjük.
2. A mézzel összekevert maradék vajat és cukrot felhevítjük. Beledolgozunk 12 dkg kókuszr...
Csukott szendvicsek
... kenjük,
és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve
összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel
jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat
eloször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és
bo, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt
sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elore is
el lehet készí...
Gombafejek rántva
... zöldpetrezselyem, zsír a kisütéshez.
A szép válogatott gombafejeket megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsurgatjuk, és tiszta ruhával szárazra törüljük. Közvetlen a bundázás előtt megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsömlemorzsába márt-juk, és így bundázzuk. Bő, forró zsírban szép pirosra megsütjük a bundázott gombákat.
A rántott gombafejeket forrón, rizs-talapzatr...
Ponty, rántva
... rántva

Hozzávalók: 1 kilós ponty, 2 tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 4 deka liszt, só, olaj vagy zsír a kisütéshez.
A pikkelyeitől megtisztított, kifilézett, és kiszálkázott ponty husát megmossuk, lisztben, felvert tojásban és megszitált zsömlemorzsában megforgatva bundázzuk.
A bepanírozott halszeleteket bő, forró zsírban kisütjük úgy, hogy a forró zsírba téve a ...
Tengeri halfilé, rámtva
... magyar ízlés nehezen bír, a halszeleteket néhány órán át tejben áztatjuk. A tejben való áztatás némileg elveszi ezt a szagot. A tejből kivéve tiszta törlőruhával leszárítjuk, megsózzuk, majd lisztben, tojásban és szitált zsömlemorzsában bepanírozzuk.
Mivel a tengeri halszeleteket vékonyra vágjuk (4--6 milliméter), forró olajban hirtelen pirosra sütjük. A sült halszeletnek rop...
Rántott sertésborda
... só, zsír a kisütéshez.
A kicsontozott sertéskarajt nyersen felszeleteljük, egyenlő vékonyra kiveregetjü...
Párizsi szelet
Párizsi szelet

Hozzávalók: 60 deka sertéscomb, 2 tojás, 4 deka liszt, só, zsír a kisütéshez.
A párizsi szeletet a rántott húshoz hasonlóan készítjük el, azzal a különbséggel, hogy kiveregetés és sózás után, csak lisztbe és felütött tojásba mártjuk, majd így tesszük bőséges forró zsírba, majd szép piros ropo-gósra sütjük.
...
Krémes palacsintatorta
... dkg aszalt sárgabarack
a sütéshez, vaj

A díszítéshez:
vegyes gyűmölcs (aszalt)



ELKÉSZÍTÉS

A sárgabarackot 10 percre beáztatjuk. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a mogyorót, majd tálba öntjük, és alaposan összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál cukorral. Folyamatosan hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, és 20 percre ...
Babkrokett (falafel)
... paprikát, az áttört babot, és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felver...
Esterházy rostélyos
... póréhagyma, 4-5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 2 csemegeuborka, 1 citrom, olaj, vaj vagy margarin, liszt, só, bors.

Elkészítése:

A hússzeleteket sóval, borssal beszórjuk, lisztben megforgat juk. és felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük. Mellészórjuk a megtisztított, vékonyra felcsíkozott zöldséget, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük húslevessei, és ...
Brokkolileves
... majd a levével együtt turmixoljuk le, borsozzuk, adjunk hozzá finomra vágott petrezselymet. Közben a lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, ezt adjuk a leveshe...
Aranygaluska
... krémpudingpor
1 cs vaniliás cukor
15 dkg kristálycukor

Elkészítés:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót.
Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Vajat melegítünk, evőkanalat mártu...
1 2 3 .......173 174 ...259 260 ....345 346 347 
Címkék: átnyomott fokhagymával, kétféle fűszerpaprikával, masszából nedves, hűtőszekrénybe teszszük, margarint kicsit, grillsütőbe tesszük, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, órát kelesztjük, tortaformát először, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, áfonyaszemeket kevés, tésztába keverjük, lisztbe beleöntjük, többi hozzávalóval, órát kelni, többi alkatrészt, tepsit kivajazva, tészta aljára, lisztben elkeverjük, tejben megfuttatott, ízesítő anyagokat, mandulával összekeverjük, tésztába tesszük, sütőporral elvegyített, maradék lisztbe, mézzel összekevert, megmaradt krémet, zsemleszelet párokat, tejes keverékben, sajt ráolvadt, szép válogatott, bundázás előtt, bundázott gombákat, rántott gombafejeket, pikkelyeitől megtisztított, bepanírozott halszeleteket, forró zsírba, halszeleteket néhány, tejben való, tejből kivéve, tengeri halszeleteket, sült halszeletnek, kicsontozott sertéskarajt, párizsi szeletet, rántott húshoz, lisztbe belekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.